Microblading

Microblading är en semi-permanent kosmetisk tatueringsteknik som innebär att man ristar in ytliga snitt på översta hudlagret i form av ett hårstrå som sedan fylls i med pigment. Metoden går ut på att framhäva din naturliga form och skapa mer fyllighet. Formen görs i samråd med kunden och utgångspunkten är alltid den egna naturliga formen.

Behandlingen passar nästan alla men det finns vissa förutsättningar som påverkar resultatet negativt och som gör att just microblading inte är en behandling som rekommenderas att göra. Exempel på det är oljig hud, känslig hud och om man har lätt för att blöda.
Behandlingen passar både mörka och ljusa personer.

-Om du har blödarsjukan eller har väldigt lätt för att blöda
-Om du genomgår cellgiftsbehandling mot cancer
-Om du har keloidärrbildning
-Om du äter Roaccutan
-Om du är gravid eller ammar
-Om du har diabetes (läkarintyg behövs)
-Om du har en tatuering sen tidigare på ögonbrynen.

Om du har något av dessa hinder och du ändå väljer att boka en tid utan att rådfråga med mig innan, så kommer jag tyvärr inte att kunna genomföra behandlingen och en debitering för förlorad tid och inkomst görs på hela priset. Det är därför viktigt att du alltid rådgör med mig innan du bokar en tid. Om du är osäker över något eller har frågor och funderingar så kan du alltid kontakta mig via mail eller Instagram.

Pigmentet som används är PhiBrowspigment som är det bästa pigmentet på marknaden vad gäller microblading och är:

 • Veganvänliga
 • Ej testad på djur
 • Fria från skadliga kemikalier
 • Reagerar inte på magnet (MRT säker)
 • Lämnar inte ett rött spår efter sig när det bleknar
 • Fria från cancer och allergiframkallande ämnen
 • Pigmenten är godkända av läkemedelsverket.

Jag är godkänd av Miljö-och hälsoskyddsnämnden för att bedriva min verksamhet och tar hygienrutiner på största allvar och följer Miljö- och hälsoskyddsnämndens alla regler och rutiner.


De egna hårstråna skadas inte av behandlingen då snitten görs på en ytlig nivå och påverkar inte hårsäckarna.

En allergisk reaktion är extremt ovanligt men om man vill vara på den säkra sidan så kan ett allergitest göras kostnadsfritt ca 1 vecka innan behandlingen. Kontakta mig via Whatsapp eller Mail för att boka in en tid.

Behandlingen tar ca 3 timmar då jag är mån om att resultatet ska bli perfekt och lägger mer än gärna lite extratid för att uppnå dina önskade resultat. Återbesöket som görs mellan 5-8 veckor efter första behandlingen tar ca 1 timme. Återbesöket bokas in på plats när du kommer på din behandling. Samma försiktighetsåtgärder och förbehandling som du tar inför ett nytt set görs även innan återbesöket.

Smärtan varierar från person till person men känslan kan liknas vid ögonbrynsnoppning. Alla har klarat av behandlingen och de flesta brukar faktiskt somna efter en stund.

Du framför dina önskemål och baserad på dina egna förutsättningar så görs formen i samråd med dig. Utgångspunkten är alltid den egna naturliga formen som framhävs, definieras och jämnas till tills du känner dig nöjd och därefter påbörjas behandlingen. Färgen väljs också i samråd med din behandlare.
Observera att ögonbrynen inte rakas bort innan, under eller efter behandlingen.

Samma dag som behandlingen äger rum ska du:

 • Tvätta håret (dagen innan går också bra)
 • Rengör ansiktet och undvik att ha smink på dig
 • Ha på dig bekväma kläder
 • Ät ordentlig
 • Kom gärna 10 min innan och undvik att ha sällskap med dig

Ja, det kan man göra. Det uppstår oftast en rodnad direkt efter men det lägger sig efter en stund. Ögonbrynen kommer successivt att börja mörkna då läkningsprocessen sätter igång och kommer att vara som intensivast den första veckan. Därefter blir tatueringen ljusare.

Mellan 6- 24 mån beroende på hudtyp, yttre faktorer, livsstil och ämnesomsättning. En påfyllning av färg görs mellan 1-2 år efter behandlingen.

 

Det rekommenderas att göra behandlingen efter semestern istället då sol och värme påverkar läkningen och hållbarheten på pigmentet negativ. Ska du vistats i solen så måste ögonbrynen skyddas med keps/solhatt och även skydda dom med solskyddsfaktor.

 

När du kommer till kliniken börjar du med att fylla i en hälsodeklaration och medgivandeformulär. Därefter tas före- bilder och därefter rengörs och desinfekteras området som ska behandlas. Sedan målas formen upp i samråd med dig. När formen är godkänd så påbörjas behandlingen. Själva behandlingen tar ca 90 min att göra. Efter avslutad behandling tas efter-bilder.
Sen är behandlingen klar!
Räkna med att behandlingen tar ca 3 timmar allt som allt.